Slim investeren met zakelijke zonnepanelen voor jouw bedrijf

Doe nu de zonnepanelen-check en ontvang binnen 24 uur vrijblijvend een prijsaanbod!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Doe de zonnepanelen-check en ontvang van ons een vrijblijvend advies!

Liever even bellen? Bel direct met een van onze zonnepanelen experts

Kostenbesparing met zakelijke zonnepanelen

Het overwegen van zonnepanelen voor jouw bedrijf kan om verschillende redenen zeer gunstig zijn:

Zonnepanelen stellen je in staat om je eigen elektriciteit op te wekken, waardoor je energiekosten aanzienlijk kunt verlagen. Na de initiële investering kunnen zonnepanelen gedurende hun levensduur van 20 tot 25 jaar aanzienlijke besparingen opleveren.

Investeren in zonne-energie draagt bij aan de vermindering van jouw ecologische voetafdruk. Het gebruik van schone, hernieuwbare energiebronnen helpt de impact van jouw bedrijfsactiviteiten op het milieu te verminderen.

Zonnepanelen verminderen de afhankelijkheid van externe energieleveranciers en schommelingen in energieprijzen. Je hebt meer controle over je eigen energievoorziening.

In veel regio’s zijn er fiscale voordelen, subsidies en stimuleringsregelingen beschikbaar voor bedrijven die investeren in zonne-energie. Deze kunnen de initiële kosten verlagen en de terugverdientijd verkorten.

In sommige regio’s zijn er wettelijke vereisten of doelstellingen voor bedrijven om een bepaald percentage van hun energieverbruik uit hernieuwbare bronnen te halen. Zonnepanelen kunnen helpen om aan deze verplichtingen te voldoen.

Als je bedrijfspand zonnepanelen heeft, kan dit de waarde van het onroerend goed verhogen en aantrekkelijker maken voor potentiële kopers of huurders.

Is er een subsidie voor zakelijke zonnepanelen?

Natuurlijk, als je zakelijke zonnepanelen wilt aanschaffen en in aanmerking wilt komen voor subsidie, moet je de SDE++-subsidie aanvragen. Deze subsidie is voornamelijk bedoeld voor bedrijven met een groot verbruikaansluiting (dat wil zeggen, een aansluiting met een capaciteit van meer dan 3x80A).

Wat is de terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen?

De terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de initiële investeringskosten, de hoeveelheid energie die de zonnepanelen genereren, de lokale energieprijzen, eventuele subsidies of belastingvoordelen, en de specifieke financiële situatie van het bedrijf.

Over het algemeen kun je verwachten dat de terugverdientijd voor zakelijke zonnepanelen ergens tussen de 5 tot 10 jaar ligt. In sommige gevallen kan de terugverdientijd korter zijn, vooral als er royale subsidies of belastingvoordelen beschikbaar zijn, of als de energieprijzen hoog zijn. Het is belangrijk om een grondige financiële analyse te laten uitvoeren om de exacte terugverdientijd voor jouw specifieke situatie te bepalen. Het is ook verstandig om rekening te houden met de lange levensduur van zonnepanelen, die meestal 20 tot 25 jaar is, wat betekent dat ze na de terugverdientijd nog vele jaren gratis elektriciteit kunnen genereren voor jouw bedrijf.

Meer weten over de subsidiemogelijkheden voor zakelijk zonnepanelen en de terugverdientijd? Neem gerust contact met ons op en ontvang een vrijblijvend advies!

Professionele panelen en installatie

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van kunnen profiteren. Daarom werken we enkel met zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit.

Hoogwaardige prestaties én een strakke uitstraling op uw dak?

Onze Q CELLS full-black monokristallijn zonnepanelen geven u het premium effect. Doe de zonnepanelen-check en zie meteen of jouw dak geschikt is voor panelen! We voorzien je graag van een vrijblijvend advies.

Wij begeleiden je door elke fase van het proces

Ons toegewijde team staat klaar om je gedurende het hele proces te begeleiden en te zorgen voor een vlekkeloze installatie van jouw zonnepanelensysteem. Vanaf de initiële evaluatie van jouw locatie en energiebehoeften tot het aangepaste ontwerp en de goedkeuring ervan, nemen we je stap voor stap mee.

Het installatieproces start met een grondige beoordeling van jouw locatie en energiebehoeften. Onze experts ontwerpen vervolgens een op maat gemaakt zonnesysteem dat volledig aan jouw specifieke eisen voldoet. Zodra dit ontwerp is goedgekeurd, gaan onze ervaren installateurs aan de slag. 

Nadat het ontwerp is goedgekeurd, beginnen onze installateurs met het plaatsen van de zonnepanelen op de meest geschikte locatie voor maximale energieopwekking. Dit omvat het monteren van de panelen, het installeren van de benodigde apparatuur en het aansluiten van het systeem op het elektriciteitsnet.

Na de installatie voeren we tests uit om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt en dat het zonnesysteem veilig en efficiënt energie produceert. Zodra de installatie is voltooid en getest, kun je beginnen met het profiteren van schone, hernieuwbare energie en het verminderen van je energiekosten. 

Alleen het beste bij Solaar

We geven je graag goed advies.

Subsidie zonnepanelen

Weten wat er bij jou mogelijk is? We geven je graag goed advies.

Voor gedetailleerde informatie over de beschikbare zakelijke subsidies en fiscale voordelen met betrekking tot zonnepanelen, evenals inzicht in de rendementstermijnen van deze investering, nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te assisteren.